פשרה בתביעה לנזקי ופגיעות גוף

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פשרה בתביעה לנזקי ופגיעות גוףמי שנפגע בגופו בנסיבות מצערות או מורכבות, בתאונה בעבודה, בתאונת דרכים או בנסיבות אחרות, עשוי להגיש תביעה לנזקי גוף. מטרת התביעה הינה לקבל פיצוי כספי בהתאם לסוג הפגיעה והשלכותיה.

נתונים סטטיסטיים מראים שמרבית הנפגעים אינם ממהרים לבית המשפט בהגשת תביעה. על פי רוב, נהוג לנסות ולחתור להגיע לפשרה עם הצד השני כאשר בדרך כלל מדובר בחברת ביטוח.

מדוע חותרים לפשרה ולא חותרים לפסק דין והחלטה שיפוטית? התשובה לכך מורכבת אך הסיבה המרכזית היא הרצון להימנע מהליכים משפטיים ארוכים ולרוב מאוד מתישים. הגעה לפשרה מאפשרת לקבל פיצוי סביר, בזמן סביר. אך גם אם מדובר בפשרה, הרי שיש לחתוך להשגת הפשרה הטובה ביותר. טיפים שונים יוכלו לעזור בכך.

מיקוד בהיבטים פיזיים

כל אדם הנפגע בתאונה או מי שניזוק בשל רשלנות או התרשלות או מכל סיבה אחרת שהיא, עשוי לחוות מידה רבה או מועטה של סבל. הסבל כשלעצמו איננו המדד לקבלת פיצוי בתביעה של נזקי גוף. לכן, כדי להשיג את הפשרה הטובה ביותר יש למקד את הטענות לא בקושי נפשי שנוצר או אי נוחות כללית שחווה הניזוק, הנפגע.

את הטעות יש למקד בהיבטים הפיזיים של הפגיעה. למשל – יש להראות כיצד הפגיעה בברך והכאבים שנוצרו מלווים בירידה ביכולת להפעיל את הברך בחופשיות. אם מדובר בפגיעת גב – יש להראות איזו מגבלה התנועה קיימת ומהו היקף הנזק הממשי שאירע.

מגיעים לפשרה במועד הרצוי

כאשר חותרים להשגת פשרה בתביעה לנזקי גוף, ישנה חשיבות למועד שבו מתקיים ההליך. מצד אחד – קיים עניין של התיישנות, כך שלא ניתן להגיש תביעה לגבי פגיעות שאירעו לפני יותר משבע שנים (ובנסיבות מסוימות גם יותר מכך).

יחד עם זאת, גם אין להזדרז יותר מדי בהגשת תביעה או בפניה שמטרתה להשיג פשרה. בדרך כלל, יש להמתין זמן כלשהו שיכול לנוע בין כמה חודשים לבין כמה שנים, בכדי שבזמן זה יתרחש מה שמכונה "התגבשות הנזק" או התגבשות העילה לתביעה. ההיקף הממשי של הנזק, הירידה בתפקוד, מתבררים רק כחלוף זמן מסוים מרגע הפגיעה. לכן – יש משמעות למועד הנכון שבו חותרים לפשרה בעניין הפיצוי.

מומחים רפואיים

פשרה ראויה תתבסס תמיד על כך שהנפגע יוכל להציג מסמכים רפואיים מפורטים מכל הגורמים שאצלם טופל – קופת החולים, בתי החולים, מכונים רפואיים. יש להמציא סיכומי אשפוז ובמיוחד – כדאי לשים דגש על חוות דעת של רופאים מומחים.

הטיפ המרכזי בעניין זה הינו לחתור למומחיות הרבה ביותר. כלומר, לא די להיעזר באורתופד, למשל, כאשר בפגיעה נוצר נזק נוירולוגי. במידה ונוצרו פגיעות או נכויות נפרדות, מומלץ להיעזר במומחה רפואי נפרד בכל עניין – אורתופדים, נוירולוגים, מומחי גסטרו, רופאי עור מומחים וכן הלאה.

הצמדו לנתונים ולפרטים

במהלך המשא ומתן, חשוב להישאר קונקרטיים, כלומר להיצמד לנתונים ולפרטים מעשיים – שניתן לשערך במונחים כספיים. במילים אחרות, פחות יעניין את הצד השני אם הנפגע חש דיכאון בשל הנזק שנוצר אצלו או שאבדה שמחת החיים. החשוב יותר הוא למתוח קו ברור בין הפגיעה לבין אובדן היכולת לעבוד (לפרק זמן נתון או לצמיתות) וכמובן לציין הוצאות שהוצאו לצורך קבלת טיפול רפואי.

עוד דברים חשובים שכדאי לזכור כאשר מנהלים משא ומתן לצורך התפשרות לגבי נזקי גוף – מומלץ להיעזר בעורך דין הבקיא בתביעות מסוג זה בכלל ובניהול משא ומתן וחתירה לפשרה בפרט. בנוסף, ניתן לפעמים לקבל פיצוי כפול – למשל גם מחברת ביטוח וגם מהביטוח הלאומי או – גם מביטוח לאומי וגם מגורם שעשוי להיות מואשם ברשלנות (מעסיק רשלני, התרשלות רפואית וכדומה).

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דילוג לתוכן